Продукти: 1 пиле, 80 г олио и свинска мас, 1/2 кг лук, 1 с. л. брашно, 2 бр. домати, магданоз, чубрица, дафинов лист, люта чушка, сол, оцет, червен и черен пипер по 1 ч. л.
Пилето се нарязва на порции. Те леко се запърж-ват и се изваждат от мазни¬ната. В нея се задушава лукът, нарязан на едро, Като омекне, се слага червен пипер и се разрежда с гореща вода. Слагат се порциите месо, сол, дафинов лист, чубрица и люта чушка. Ври до готовност на месо¬то. Преди да се свали от огъня, се добавят доматите на резенчета и 1 с. л. препечено и разредено със студена вода брашно. За вкус накрая се подправя с оцет. При поднасяне се ръси с черен пипер и магданоз.