Мариновани гъби с лук
Продукти: 1 неголяма глава лук, нарязана на тънки колелца, 5-6 с. л. червено сухо вино (1/3 чашка), 1/3 чашка зехтин, ]/4 чашка ситно нарязан пресен магданоз (или около 1,5 с. л. сух), 1 ч. л. дижонска горчица, ]/4 ч. л. хрян, 1 с. л. кафява захар, 1 ч. л. сол (може и повече, на вкус), 500 г печурки, тънко нарязани.
Гъбите се измиват или се по¬чистват с четчица и отоново се измиват обилно с вода. Ако са едри, се разрязват на 4 части. Много тънко нарязаната глава лук се разделя на колелца. Сла¬гат се всички продукти (без гъби¬те) в голяма тенджера и се кип¬ват. Слагат се гъбите и всичко то¬ва се вари 5-6 минути. Оставя се да изстине в захлупената тен¬джера няколко часа, като от време на време се разбърква. След това се прехвърля в подхо¬дящ съд и се поставя в хладилни¬ка. Тези гъби може да се съхра¬няват в хладилника до 2 седмици.